Frågor & svar

Finns det stegar att låna? Ja. Det finns flera stegar att låna i källarförrådet mellan port 76 och 78. Du bokar på en lista som sitter på dörren. Förrådet går att öppna med din hushållsnyckel. Tänk på att lämna tillbaka stegen snabbt.

Finns det ytterligare källarförråd att hyra? Ja. Föreningen har ett antal förråd i olika storlekar som kan hyras utöver det förråd som tillhör din lägenhet. Är du intresserad, skicka ett mail till info@ekparken.se för att få uppgifter om det finns något ledigt.

Jag har inte fått min avi för månadsavgiften. Ring vår förvaltare – Fastum, på tel: 018-56 32 40.

Min toalett har börjat rinna. Vad gör jag?
Rinnande toalett kan du ofta fixa själv om du är lite händig. Kolla på Toalettips med filmer samt översikt över reservdelar: Reservdelar_G_berg_2012.

Hur reglerar jag golvvärmen i mitt badrum? Golvvärmen är av typ komfortvärme, alltså EJ golvvärme med el-slingor. Värmen är vattenburen och regleras centralt från vår undercentral, i samverkan med radiatorvärmen och med påverkan från ytter- och innertemperaturen.

Får jag byta min köksfläkt själv? Nej. Fläkten ingår i ett system för hela ventilationen i vår fastighet. Förändrar man flödet så påverkas alla lägenheter.

Får jag bygga om i min lägenhet hur som helst? Nej. Ta alltid kontakt med styrelsen för att rådgöra.  Det mesta får man gärna göra men det är alltid bra att informera.

Hur många lägenheter består Brf. Ekparken av? 73 stycken.

Hur många parkeringsplatser finns det i föreningen? 61 stycken samt 6 besöksparkeringsplatser.

Hur ställer jag mig i kö för p-plats? Maila till styrelsen eller lägg en lapp i vår brevlåda – port 80.

Var kan besökare parkera? Föreningen har 6 stycken besöksplatser vid Långbrohallen.

Förmedlar föreningen några lägenheter? Nej.

Var slänger jag grovsopor? Föreningen har inte något grovsoprum och du ska alltå lämna dina grövre sopor till en återvinningstation – närmast är Östberga ÅVC.

Hur kommer jag in på medlemssidorna? Maila till styrelsen för att få inloggningsuppgifter.

Hur fungerar elskåpet för motorvärmaren? Instruktioner finns på medlemssidorna. Inloggningsuppgifter – se ovan.

Hur går jag med lägenhetspant? Pant hanteras av vår förvaltare och ska alltid skickas direkt dit. Vår förvaltare tar ut en pantförskrivningsavgift på fn. 395 kr. En avgift som du själv får betala. Underskrivna pantbrev inkl. svarskuvert skickas till Hyresgruppen, UBC, Box 904, 751 09 UPPSALA. Märk kuvertet med ”491”.

Vad händer när jag säljer/köper en lägenhet i brf. Ekparken? Överlåtelsehandlingarna skickas till; Styrelsen, brf. Ekparken, Stora Kvinns väg 80, 125 59 Älvsjö.
Styrelsen godkänner på ett styrelsemöte säljarens utträde och köparens inträde i föreningen. Därefter informeras vår förvaltare och naturligtvis säljare och köpare. Säljaren av lägenheten debiteras, av vår förvaltare, en s.k. överlåteseavgift på fn. 985 kr.
Hela processen tar ca 5 veckor.

Hur kommer jag i kontakt med styrelsen – och hur kan jag komma med förslag? Maila till styrelsen eller lägg en lapp i vår brevlåda – port 80.

Hur engagera jag mig i styrelsearbete? Om du är intresserad kontakta Valberedningen via styrelsens brevlåda – port 80.

Hur engagerar jag mig i vår trädgård? Om du är intresserad kontakta styrelsen så vidarebefodrar de frågan till trädgårdsgruppen.

Var ställer jag min cykel? Förråd finns i vår källare. Det finns direkt ingång till källaren via Stora Kvinns väg 84. OBS! Här använder du nyckel för att komma in.

Var kan jag hitta min lägenhets förmögenhetsvärde? Värdet står i meddelanderutan på månadsavin får i  januari.

Kommentera